
Ingrediente (8 porţii)
375 ml ulei de măsline
extra virgin, 500 gr zahăr, 1 kg făină, 375 ml apă călduţă, 125 ml coniac, 250 ml suc proaspăt stors
de portocale, 300 gr stafide, 1/2 linguriţă nucşoară
pudră, 1 vârf de cuţit cuişoare
pudră, 1 linguriţă scorţişoară
pisată, 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu, 1 plic praf de copt (10 gr), miere, nucă (o jumătate de cană)
tocată sau susan.
Mod de preparare
Amestecăm zahărul cu uleiul de măsline până când acesta se dizolvă. Se
adaugă apa călduţă, coniacul, condimentele şi bicarbonatul dizolvat în sucul de
portocale. Într-un bol separat, amestecăm făina, praful de copt şi stafidele.
Adăugăm această compoziţie peste cea iniţială (compusă din ulei şi zahăr, etc).
Apoi, se mixează ingredientele. Compoziţia rezultată se toarnă în tavă, se
stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se introduce în cuptorul preîncălzit. Se
coace la foc potrivit (175-180 grade C) timp de 45-50 de minute. După ce
prajitură este scoasă din cuptor se unge cu miere şi se ornează cu nucă tocată
sau seminţe de susan
No comments:
Post a Comment