Sep 7, 2012

Prăjitură cu mere întregi





Ingrediente (pentru 12 bucăţi)

200 gr. unt, 200 gr. zahăr, 1 zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, 3 ouă, 200 gr. făină, ½ linguriţă praf de copt, 20 gr. pesmet, 6 mere acrişoare (mici), 3 linguri de zahăr (pentru presărat peste mere), 30 gr. migdale tăiate felii.

Mod de preparare

Se lasă untul să se înmoaie şi se freacă spumă (eventual cu mixerul) cu zahărul şi cu zahărul vanilat (zaharul trebuie să se topească complet). Apoi se încorporează coaja de lămâie, ouăle (unul câte unul), făina şi praful de copt şi se amestecă uşor. Merele întregi şi curăţate de coajă se scobesc – îndepărtându-se partea lemnoasă şi seminţele – se crestează de jur-împrejur (tăieturile se fac una lângă alta, pe lung). Se unge o formă (diametrul 26 cm), se tapetează cu pesmet, se toarnă aluatul şi se aşază merele, apăsându-le uşor. Se presară cu zahăr şi cu felii de migdale şi se bagă la cuptorul încins la 190°C. Se coc 60-70 de minute, se scot din cuptor şi se servesc după ce s-au răcit.

No comments:

Post a Comment