Ingrediente (pentru 12 bucăţi)
200 gr. unt, 200 gr. zahăr, 1 zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, 3 ouă, 200 gr. făină, ½ linguriţă praf de copt, 20 gr. pesmet, 6 mere acrişoare (mici), 3 linguri de zahăr (pentru presărat peste mere), 30 gr. migdale tăiate felii.
200 gr. unt, 200 gr. zahăr, 1 zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, 3 ouă, 200 gr. făină, ½ linguriţă praf de copt, 20 gr. pesmet, 6 mere acrişoare (mici), 3 linguri de zahăr (pentru presărat peste mere), 30 gr. migdale tăiate felii.
Mod de preparare
Se lasă untul să se înmoaie şi se
freacă spumă (eventual cu mixerul) cu zahărul şi cu zahărul vanilat (zaharul
trebuie să se topească complet). Apoi se încorporează coaja de lămâie, ouăle
(unul câte unul), făina şi praful de copt şi se amestecă uşor. Merele întregi şi curăţate de
coajă se scobesc – îndepărtându-se
partea lemnoasă şi seminţele – se crestează de jur-împrejur (tăieturile se fac
una lângă alta, pe lung). Se unge o formă (diametrul 26 cm), se tapetează cu
pesmet, se toarnă aluatul şi se aşază merele, apăsându-le uşor. Se presară cu
zahăr şi cu felii de migdale şi se bagă la cuptorul încins la 190°C. Se coc
60-70 de minute, se scot din cuptor şi se servesc după ce s-au răcit.
No comments:
Post a Comment