Sep 13, 2012

Dantura şi leacurile băbeşti

Am probleme cu dantura. Nu fac mofturi, nu mă duc pentru că mi-ar fi frică sau mai ştiu eu ce, ci din cauză că momentan nu îmi permit acest lucru.
Am fost la dentist acum 2-3 ani pentru că mi s-a umflat falca dreaptă peste noapte şi aveam o presiune mare în creştetul capului de simţeam că mor. Abces dentar. Ştiam că nu o să mă coste foarte mult, ci doar îmi va da tratament medicamentos. Nici un dentist nu îţi lucrează dantura dacă ai puroi.
Mi-a făcut o gaură în dintele din faţă şi mi-a zis să trag puroiul ăla singură şi să îl scuip. (Ştiţi metoda. tff ttt ... :)) când îţi rămâne ceva între dinţi) Mi-a dat antibiotice şi un antinflamator şi mi-a zis să revin.
Am luat medicamentaţia. Falca mi s-a dezumflat, dar gingia mi-a rămas tot umflată cu abces. Cred că mi-a dat tratament prea slab.
N-am mai fost la dentist de atunci. Da, de 2-3 ani.
După enşpe mii de pastile, desigur, corpul meu s-a obişnuit cu ele şi nu mai aveau efect. Am luat antibiotice de la farmaciste, analgezice. Bla bla. NU FACEŢI ASTA ! E o mare tâmpenie. Pe lângă faptul că vă distrugeţi ficatul, o să deveniţi imuni la antibiotice. Şi Doamne fereşte pe urmă dacă aveţi nevoie cu adevărat de antibiotice, nu îşi vor face efectul şi vă poate costa viaţa.
Ştiu, costă foarte mult să îţi faci dantura. Dar dacă aş face un calcul, la câţi bani am dat pe pastile, îmi rezolvam dinţii.
Acum îmi strâng bani, sunt hotărâtă să îmi fac dantura. Până atunci am descoperit nişte chestii care îmi alină durerea (de 1 an le folosesc).
Inamicul no.1 al meu este curentul. Am aflat de la sora iubitului meu că dacă îţi ţii ţigarea la ureche (PARTEA CU FILTRU ÎN URECHE, să nu faceţi tâmpenii!!!), aceasta trage aerul. Azi de exemplu urechile mele au fumat o jumătate de ţigară. :)), plămânii mei cealaltă jumătate.  Apropo, tutunul dăunează grav sănătăţii.
Mai este ceva care mă ajută foarte mult. Şi anume ceaiul de coada calului. Îmi clătesc foarte bine gura cu o cană de ceai. Este un bun antimicrobian, antiseptic, antiimflamator!!!
Dacă ştiţi că aveţi un deficit de Ca, Fe, Mg, luaţi suplimente!! Nu vreţi să vă pierdeţi dantura.
Am înţeles că sucul crud de păpădie obţinut din frunze şi rădăcini, în combinaţie cu sucul de morcov şi de ridiche întăreşte dinţii, preîntâmpinând distrugerea sistemului dentar şi paradontoza.
 Hai să facem pe dracu în patru să nu mai luăm pumni de pastile şi să ajungem la dentist!
Multă sănătate!

3 comments:

  1. Costa intr-adevar , dar trebuie sa avem grija de sanatatea dintilor nostrii!

    ReplyDelete
  2. Nu stiu daca leacurile babesti chiar functioneaza in stomatologie!

    ReplyDelete