Sep 11, 2012

Îngheţată de usturoi cu vanilie


Ingrediente (4-6 porţii)

750 ml lapte integral (3 căni)
250 ml smântână (o cană)
o jumătate de linguriţă de usturoi tocat mărunt
o păstaie de vanilie tăiată în jumate
o cană şi jumătate de zahăr
9 gălbenuşuri de ou

Mod de preparare

Într-o cratiţă se pun: laptele, usturoiul şi vanilia. Se fierb, apoi se iau de pe foc.
Amestecaţi smântâna, zahărul şi gălbenuşurile de ou într-un castron.
Strecuraţi laptele fierbinte în amestecul de ouă şi zahăr, amestecând continuu. Turnaţi amestecul înapoi în cratiţă şi amestecaţi în continuu pe foc moderat, aproximativ 10-15 minute, până când rămâne pe spatele lingurii.
Răciţi într-o baie de gheaţă şi lăsaţi compoziţia la congelator până devine tare.

No comments:

Post a Comment