Oct 23, 2012

Vegeta, uşor de făcut acasă (Veggie mix)


Vrem să ne hrănim cât mai natural, fără glutamat de sodiu şi alte chestii.

De ce ai nevoie pentru o Vegeta ? :)

Păi de legume, verdeţuri.. Oh, da! Puteţi să o faceţi cu sau fără sare.

Morcovi, ceapă, ţelină, gogoşari, ardei gras alb şi roşu, pătrunjel, ţelină verde, păstârnac, dovlecel, roşii uscate (găsiţi la unele plafare)!

Ideea este că poţi face diverse mixuri. Dumneavoastră ştiţi pentru ce o veţi folosi (ciorbe, sosuri, mâncăruri).

Legumele pot fi date prin răzătoare sau puteţi folosi curăţătorul de coji pentru a obţine fâşii finuţe.

Se bagă într-o tavă la cuptor la foc mic (100 grade). Timpul desigur depinde de legumele pe care le folosiţi. Fiecare legumă cu cantitatea ei de apă. Trebuiesc urmărite, să nu se ardă. Cum aţi văzut că s-a uscat o anumită legumă, o scoateţi şi le lăsaţi pe celelalte în continuare.
Cuptorul trebuie să fie puţin întredeschis, dacă nu aveţi unul performant cu ventilator.
Dacă aveţi rude la casă, se pot usca pe soba de teracotă.
Mai este o viariantă... uscătorul de legume si fructe. Deshidratează legumele, dar este mai scump. Dumneavoastră ştiţi ce vă convine mai bine.

După ce legumele s-au uscat, se sfărâmiţează cu o râşniţă, cu robotul de bucătărie, cu făcăleţul, cum vă vine mai uşor. Sunt n variante.
Mie personal nu îmi place să le fac chiar pudră.

Depozitaţi în borcănaşe etanşe.

Să aveţi spor!

No comments:

Post a Comment