Sep 7, 2012

Budincă de mere


Ingrediente 

8 mere mijlocii, 125 gr. unt, 125 gr. zahăr, 4 gălbenuşuri, 2 albuşuri, coajă rasă de lămâie.

Mod de preparare

Se curăţă merele de coajă şi de seminţe şi se taie felioare subţiri. Untul se freacă bine cu zahărul, după care se adaugă treptat câte un gălbenuş, amestecând în continuare ca să se încorporeze. Se adaugă merele, coaja rasă de lămâie şi albuşurile bine bătute. Se unge o formă cu unt şi se presară cu pesmet. Se toarnă compoziţia în formă şi se coace circa o oră, la foc potrivit. Se serveşte caldă, cu sos de vin roşu.

Sos de vin roşu : Se pun la foc 200 ml vin roşu, 40 gr. zahăr şi un ou şi se bat într-una, până ce sosul dă în fiert. Se adaugă o jumătate de linguriţă de amidon dizolvat în puţină apă rece şi se lasă să mai fiarbă puţin, amestecând încontinuu.

No comments:

Post a Comment