Jul 23, 2012

Ajvar


Ajvar este o pastă de ardei şi vinete. Se serveşte rece. Exista mai multe variante ale acestui fel de mâncare, printre care şi cea turcă, sârbă şi altele est-europene. 

 Ingrediente (8 porţii)

1,5 kg ardei roşu, 150 g pastă de tomate, 150 g vinete, 2 morcovi, 2 ardei iuţi, 2 căţei usturoi, 2 linguriţe sare, ½ linguriţă maghiran uscat, 2 linguriţe piper, ulei măsline.

Mod de preparare

Încălziţi cuptorul la 250° C. Curăţati vinetele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Radeţi fin morcovii. Tocaţi usturoiul. Tocaţi mărunt ardeii iuţi (puteţi scoate seminţele dacă doriţi). Puneţi vinetele, morcovii raşi, usturoiul şi ardeiul iute într-o tigaie cu puţin ulei de măsline şi prăjiţi până când vinetele devin moi. Tăiaţi ardeii în jumătăţi, scoateţi seminţele şi puneţi-i la cuptor până când pielea devine maronie. Scoateţi de la copt şi îndepărtaţi coaja.
Puneţi toate ingredientele (cu excepţia uleiului) într-un castron mare şi bateţi cu un blender până devine o pastă fină. Turnaţi ulei. Puneţi pasta într-o tigaie şi lăsaţi la foc mic până se îngroaşă puţin. Puneţi în borcane cât încă este fierbinte.

No comments:

Post a Comment