Ajvar este o pastă de ardei şi
vinete. Se serveşte rece. Exista mai multe variante ale acestui fel de mâncare,
printre care şi cea turcă, sârbă şi altele est-europene.
Ingrediente (8
porţii)
1,5 kg ardei roşu, 150 g pastă de
tomate, 150 g vinete, 2 morcovi, 2 ardei iuţi, 2 căţei usturoi, 2 linguriţe
sare, ½ linguriţă maghiran uscat, 2 linguriţe piper, ulei măsline.
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul la 250° C.
Curăţati vinetele şi tăiaţi-le în cubuleţe. Radeţi fin morcovii. Tocaţi
usturoiul. Tocaţi mărunt ardeii iuţi (puteţi scoate seminţele dacă doriţi).
Puneţi vinetele, morcovii raşi, usturoiul şi ardeiul iute într-o tigaie cu
puţin ulei de măsline şi prăjiţi până când vinetele devin moi. Tăiaţi ardeii în
jumătăţi, scoateţi seminţele şi puneţi-i la cuptor până când pielea devine
maronie. Scoateţi de la copt şi îndepărtaţi coaja.
Puneţi toate ingredientele (cu excepţia uleiului) într-un castron mare şi bateţi cu un blender până devine o pastă fină. Turnaţi ulei. Puneţi pasta într-o tigaie şi lăsaţi la foc mic până se îngroaşă puţin. Puneţi în borcane cât încă este fierbinte.
Puneţi toate ingredientele (cu excepţia uleiului) într-un castron mare şi bateţi cu un blender până devine o pastă fină. Turnaţi ulei. Puneţi pasta într-o tigaie şi lăsaţi la foc mic până se îngroaşă puţin. Puneţi în borcane cât încă este fierbinte.
No comments:
Post a Comment