Dec 16, 2012

Grupele sanguine şi formele de cancer la care eşti predispus


Există o corelaţie între grupa sanguină şi predispoziţia spre apariţia unor anumite forme de cancer!

Grupa O I
Femeile cu această grupă sanguină riscă să se îmbolnăvească de cancer de col uterin, de rect, ca şi de piele. Mai ales la femeile sub 35 de ani este un risc de ridicat să se îmbolnăvească de cancer retinian şi al glandei epifize.
Femeile ar trebui să evite consumarea produselor conservate, excesul de expunere la temperaturi crescute, de hipoxie (lipsa de oxigen în camere neaerisite) şi plaja fără ochelari de soare şi loţiuni protectoare. 
Este total contraindicată folosirea de anticoncepţionale estrogenice, mai mult de 2-3 luni.
Bărbaţii cu grupa O au risc mare să se îmbolnăvească de cancer hipofizar şi cerebral, în cazul consumului de tabac, activ sau pasiv.
Bărbaţii trebuie să evite poluarea cu monixide de carbon, de asemenea orice mediu poluat cu substanţe volatile, eterice, toxice.

Grupa A II
Grupa A este considerată cea mai sensibilă la boli de tip canceros. Tipurile de cancer dezvoltate de această grupă, sunt: cancer duodenal, de colon sau rect.
Purtătorilor de grupă A II, li se recomandă să nu consume băuturi distilate, să doarmă cel puţin 7 ore, şi să evite total stresul în orele de după prânz, când glicemia este maximă.
Este recomandată o bogată alimentaţie în calciu, din alimente lichide (iaurt, lapte), precum şi magneziu din orice alimente vegetale verzi.
Excesul de uleiuri şi grăsimi prăjite este obligatoriu exclus din diete. Fumătorii înrăiţi, care depăşesc 40 de tigări pe zi, prezintă risc de cancer pulmonar, care de multe ori este foarte dificil de tratat.


Grupa B III 

Această grupă este mai puţin vulnerabilă la apariţia cancerelor tumorale, deşi până acum un deceniu se credea că este cea mai expusă cancerului.
Persoanele cu grupa sanguină B pot fi mai rezistente la cancer pulmonar, endocrin (glandular), cerebral, însă pot fi expuse apariţiei cancerului osos şi conjunctiv reticulat. Grupei B III îi este recomandată o relaxare după mesele de dimineaţă şi prânz, care trebuie să fie bogate în proteine (inclusiv ouă fierte sau sandwich-uri cu unt).



Grupa AB IV
În cazul grupei AB, incidenţa la cancer de tiroidă este maximă în SUA, Canada şi ţările europene. Astfel, riscul este foarte crescut la contractarea unor boli neuro-endocrine (boli glandulare, cauzate de nevroze). Este necesar să se evite calmantele, mai ales "inofensivele extraveral şi distonocalm. Şi asta deoarece psihiatrii de la Miami University au constatat că riscul la cancer glandular creşte la persoanele dependente de sedative (calmante), în special în cazul celor cu grupa AB IV.

No comments:

Post a Comment