Oct 13, 2012

Supă de cartofi şi morcovi

Ingrediente (pentru 4 porţii)
300 gr. morcovi
500 gr. cartofi făinoşi
1 ceapă
1 căţel de usturoi
20 gr. unt sau margarină
3/4 l apă fiartă cu Vegeta sau Knorr
3/8 l suc de portocale (neacidulat)
1 lingură de smântână groasă
sare, piper,
o bucată cârnăcior afumat
1/2 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Se curăţă morcovii şi cartofii, se spală, se taie bucăţi. Se curaţă ceapa şi usturoiul, se spală, se toacă şi se călesc în untul încins. Se adaugă şi legumele şi se călesc uşor până devin sticloase. Se adaugă apa fiartă cu Vegeta sau Knorr şi sucul de portocale, şi se pune oala la fiert, pe foc mijlociu, cu capac, vreme de 20 de minute. Când sunt gata, legumele se pasează, apoi se toarnă supa, amestecând mereu cu o lingură de lemn. Se adaugă smântâna, se gustă de sare şi de piper. Separat, se prăjeşte cârnăciorul tăiat bucaţele în puţin unt. Se pune în supa clocotită şi se lasă să se infuzeze în ea, vreme de 5 minute. La masă, se adaugă în farfurii, pătrunjelul tocat.

No comments:

Post a Comment