Ingrediente (pentru 8 porţii)
Pentru aluat:
500 gr. cartofi făinoşi
1/2 linguriţă de sare
2 linguri de untdelemn bun
40 gr. făină albă
Pentru umplutură:
200 gr. miez de roşii pasat
sare, piper
o rămurică
de rozmarin
100 gr. cabanos
200 gr. Mozarella sau telemea proaspată
(moale)
100 gr. măsline negre fără sâmburi
Mod de preparare
Se
fierb cartofii circa 20 de minute în apă sărată, se curăţă de coajă şi se
presează prin sită. Se amestecă cu sarea, o lingură şi jumătate de
untdelemn şi făina, se frământă un aluat. Se formează 8 plăcintuţe (de
dimensiunea unei farfurioare), care se pun pe o tavă unsă cu untdelemn şi se coc la cuptor 30 de minute.
Pentru umplutură: se fierbe pulpa
pasată de roşii, vreme de 3-4 minute la foc mijlociu. Se condimentează
cu sare, piper şi rozmarinul tocat. Se taie cabanosul şi Mozarella sau
telemeaua, felii. Se curăţă măslinele de sâmburi. Se întinde pasta de
roşii peste pizze, se pune deasupra cabanosul, măslinele şi brânza. Se
mai bagă la cuptor 10 minute (treapta a doua). Apoi, se dă cuptorul la
maximum şi se mai lasă pizzele 5 minute, ca să se rumenească.
No comments:
Post a Comment