Ingrediente (4 persoane)
o bucată de dovleac de 300 gr, 2 cartofi foarte mari sau 4 mici, 2 ouă, untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare
Curăţaţi dovleacul de coajă şi de seminţe şi tăiaţi-l cubuleţe. Curăţaţi cartofii de coajă şi tăiaţi-i în sferturi. Daţi prin maşina de tocat ambele legume, apoi stoarceţi-le cât se poate de bine într-o sită, ca să-şi piardă lichidul. Puneţi tocătura într-un castron, adăugaţi ouăle, sarea, piperul. Amestecaţi totul bine. Puneţi să se încingă în tigaie două linguri de untdelemn (de preferinţă într-o tigaie antiadezivă din teflon), luaţi cu lingura din tocătura de legume, formaţi plăcinţele şi prăjiţi-le în grăsimea fierbinte (3 minute pe fiecare parte, până se auresc). Când toate plăcinţelele sunt prăjite, băgaţi-le la cuptor, ca să rămână fierbinţi. Cui îi place, poate să le mănânce cu zahăr.
No comments:
Post a Comment