3 lămâi, 3 ouă, 100 ml ulei, 300 gr zahăr, 100 gr făină, 250 gr griş, ½ linguriţă praf de copt, o priză de sare, 2 frunze de mentă, o cuişoară.
Încălziţi cuptorul la 180º C.
Încălziţi cuptorul la 180º C.
Spălaţi lămâile şi daţi coaja pe răzătoare. Amestecaţi gălbenuşurile cu ulei, coajă de lămâie şi 100 gr zahăr, până ce obţineţi o cremă groasă. Adăugaţi apoi făina, grişul şi praful de copt. Bateţi spumă albuşurile cu praful de sare şi încorporaţile în cocă.
Tapetaţi tava (20 x 25 cm) cu hârtie de praf de copt. Turnaţi apoi coca şi introduceţi tava la cuptor pentru circa 40 de minute.
Stoarceţi cu mâna 2 lămâi, apoi tăiaţi-le în 15 felii. Fierbeţi feliile şi sucul de lămâie, frunzuliţele de mentă, zahărul rămas, cuişoara şi 4 linguri de apă, circa 1 minut, până ce se dizolvă tot zahărul.
Scoateţi prăjitura de la cuptor şi înţepaţi-o de mai multe ori cu o scobitoare. Tăiaţi-o în 15 bucăţi, puneţi pe fiecare bucată câte o feliuţă de lămâie şi turnaţi deasupra siropul.
_______________________________________________________________
3 lemons, 3 eggs, 100 ml oil, 300 g sugar, 100 g flour, 250 g of semolina, ½ teaspoon baking powder, a pinch of salt, 2 mint leaves, a clove.
Heat oven to 180 º C. Wash the lemons and peel them through the grater. Mix yolks with oil, zest and 100 g sugar until cream gets thick. Then add flour, semolina and baking powder. Beat egg whites with a pinch of salt until a foam is created and incorporate them in the hull. Cover the tray (20 x 25 cm) with baking paper. Pour the dough and then insert the tray in the oven for about 40 minutes. Squeeze 2 lemons by hand, then cut them into 15 slices. Boil slices and lemon juice, mint leaves, remaining sugar, clove and 4 tablespoons of water, about 1 minute, until all sugar is dissolved. Remove cake from oven and pierce it several times with a toothpick. Cut it into 15 pieces, each piece put one slice of lemon and pour over the syrup.
No comments:
Post a Comment