Dec 5, 2011

Prăjitură de lămâie / Lemon cake



Ingrediente (15 porţii)

3 lămâi, 3 ouă, 100 ml ulei, 300 gr zahăr, 100 gr făină, 250 gr griş, ½ linguriţă praf de copt, o priză de sare, 2 frunze de mentă, o cuişoară.

Încălziţi cuptorul la 180º C.
Spălaţi lămâile şi daţi coaja pe răzătoare. Amestecaţi gălbenuşurile cu ulei, coajă de lămâie şi 100 gr zahăr, până ce obţineţi o cremă groasă. Adăugaţi apoi făina, grişul şi praful de copt. Bateţi spumă albuşurile cu praful de sare şi încorporaţile în cocă.
Tapetaţi tava (20 x 25 cm) cu hârtie de praf de copt. Turnaţi apoi coca şi introduceţi tava la cuptor pentru circa 40 de minute.
Stoarceţi cu mâna 2 lămâi, apoi tăiaţi-le în 15 felii. Fierbeţi feliile şi sucul de lămâie, frunzuliţele de mentă, zahărul rămas, cuişoara şi 4 linguri de apă, circa 1 minut, până ce se dizolvă tot zahărul.
Scoateţi prăjitura de la cuptor şi înţepaţi-o de mai multe ori cu o scobitoare. Tăiaţi-o în 15 bucăţi, puneţi pe fiecare bucată câte o feliuţă de lămâie şi turnaţi deasupra siropul.
_______________________________________________________________

Ingredients (15 servings) 


3 lemons, 3 eggs, 100 ml oil, 300 g sugar, 100 g flour, 250 g of semolina, ½ teaspoon baking powder, a pinch of salt, 2 mint leaves, a clove.


Heat oven to 180 º C. Wash the lemons and peel them through the grater. Mix yolks with oil, zest and 100 g sugar until cream gets thick. Then add flour, semolina and baking powder. Beat egg whites with a pinch of salt until a foam is created and incorporate them in the hull. Cover the tray (20 x 25 cm) with baking paper. Pour the dough and then insert the tray in the oven for about 40 minutes. Squeeze 2 lemons by hand, then cut them into 15 slices. Boil slices and lemon juice, mint leaves, remaining sugar, clove and 4 tablespoons of water, about 1 minute, until all sugar is dissolved. Remove cake from oven and pierce it several times with a toothpick. Cut it into 15 pieces, each piece put one slice of lemon and pour over the syrup.

No comments:

Post a Comment