Sep 27, 2011

Dulceaţă de castraveţi

Ingrediente

1,2 kg de castraveţi mici, 1 kg zahăr, lămâie, sare.

Se spală castraveţii, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în patru, pe lungime, se îndepărtează seminţele şi se taie în cubuleţe cu latura de circa 1 cm.
Apoi se cântăresc: cantitatea de castraveţi trebuie să fie egală cu cantitatea de zahăr.
Se pun castraveţii în apă clocotită şi puţin sărată, se fierb 10 minute, până devin sticloşi. Se scot cu grijă, ca să nu se strivească, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Lămâia se spală, se opăreşte, se rade coaja şi se stoarce.

Siropul

Se pune zahărul într-o cratiţă, se toarnă peste el apă (la 1 kg de zahăr se pune ¾ pahar cu apă), apoi se adaugă sucul şi coaja de lămâie şi se fierbe totul până rezultă un sirop gros.

Se pun castraveţii în sirop şi se fierb 8-10 minute.
Dulceaţa fierbinte se pune în borcane, se închid imediat şi se aşază cu capacul în jos. Se acoperă cu o pătură, pentru a se răci. Se depozitează pe rafturi, în cămară.

4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm interesant

    ReplyDelete
  3. Goоd poѕt. I leaгn sоmething tοtаllу neω and challenging on blоgs I stumbleupon on a dailу basiѕ.
    It's always interesting to read articles from other authors and practice something from other websites.
    My webpage - Aparat Foto canon magazin online

    ReplyDelete